LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Eliberarea” seamănă cu traiul într-o colonie penitenciară pentru locuitorii din Berdyansk

LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Eliberarea” seamănă cu traiul într-o colonie penitenciară pentru locuitorii din Berdyansk

Ocupanții ruși încearcă să-i asigure pe locuitorii orașului că în curând totul va fi bine. Au început să repare câteva drumuri și promit că vor restabili alimentarea cu gaz. Totuși, localnicii nu cred poveștile rușilor.

Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE 05.51 Locuitorii din Berdyanskul ocupat se simt prizonieri într-o colonie penitenciară.

Locuitorii din Berdyanskul ocupat temporar au vorbit despre situația din oraș. Oamenii se simt prizonieri într-o colonie penitenciară. Ei au declarat acest lucru la Radio Svoboda.

Berdyanskul este un oraș stațiune, majoritatea locuitorilor câștigă bani vara, în plin sezon. Cu toate acestea, nu sunt turişti în acest an. Locuitorii spun că lipsa veniturilor este o adevărată tragedie pentru ei. Proprietarii de cafenele și restaurante se plâng și de lipsa clienților.

"Timp de nouă luni de extrasezon, ne hrănim cu banii câștigați vara. Aproape am terminat ceea ce am economisit pentru zile negre și habar nu avem ce să facem în continuare. Lipsa turiștilor este un eșec , este o iarnă flămândă”, a spus un proprietar de hotel local.

Ocupanții ruși încearcă să-i asigure pe locuitorii orașului că în curând totul va fi bine. Au început să repare câteva drumuri și promit că vor restabili alimentarea cu gaz. Totuși, localnicii nu cred poveștile „rasiștilor”. Ei cred că toată această „generozitate” este doar pentru ca oamenii să nu mai aștepte Forțele Armate Ucrainiene.

De ce se face asta? Ca să ne facă să înțelegem că sunt, parcă, noii proprietari. Ucraina nu va fi aici, nu așteptați dezocuparea, ei luptă pentru noi. Ei investesc bani în noi, încearcă să cumpere, iar oamenii din Berdyan acceptă totul așa cum ar trebui. Mai mulți bani pentru reparații înseamnă mai puțini bani pentru rachete", a spus unul dintre locuitorii orașului.”

Localnicilor chiar nu le place faptul că ocupanții și-au atârnat steagurile tricolore și lozincile peste tot. Opresează oamenii, rasiștii le impun ideologia. După cum a recunoscut o femeie, printre bigboard-urile cu steaguri rusești îi este chiar greu să respire. Oamenii se simt prizonieri într-o colonie de mărimea unui oraș.

Autoritatea” controlată de ocupanți încearcă să recruteze muncitori. Nici profesorii, nici polițiștii nu sunt de ajuns. Desigur, mulți au refuzat să lucreze pentru inamic. Cu toate acestea, sunt cei care nu au avut de ales sau care s-au pus deliberat de partea ocupanților.

Profesorii care au refuzat să predea copiilor programa rusă le este frică să conducă lecțiile online și să lucreze de la distanță în școlile ucrainene. Vecinii și alți oameni „buni” pot „închiria” astfel de profesori ocupanților.

Oamenii aproape că nu au bani. Rasiștii oferă rezidenților „asistență financiară” în schimbul datelor din pașapoarte, dar este foarte greu de obținut. Cozi, confuzie peste tot. Este aproape imposibil ca persoanele în vârstă să obțină „ajutor” de la ocupanți.

Orașul are și o mare problemă cu prețurile. Oamenii profită în mod activ de pe urma „mitei”. Localnicii trebuie să comande unele mărfuri de la vânzători care le aduc din Zaporijia. Este destul de problematic să cumpărați medicamente, deoarece prețurile pentru ele au crescut chiar mai mult decât pentru produse.

Ne-am obișnuit cu faptul că mâncarea este scumpă, nu vom comanda cereale și ulei. Dar noi comandăm produse de igienă, de exemplu. Imaginați-vă, deodorantul aici costă 150-200 de grivne... Și tot așa. Detergent. pentru vesela, 60-80 UAH, iar pentru mărfuri controlate, 40 UAH. Mulți oameni aduc sau primesc colete și le revând, aici înfloresc afacerile revânzătorilor”, a spus un locuitor al orașului.

În plus, dezvoltatorii mută noi rezidenți în apartamentele lor, dacă nu plătesc utilitățile și chiria. Din ce în ce mai mulți oameni care seamănă cu buriații sunt observați în oraș, iar armata își transportă familiile la Berdiansk.

UPDATE 04.45 Efectele bombardamentelor de la CNE Zaporijie

Autoritățile de ocupație din Energodar au publicat o fotografie de la CNE Zaporijia , susținând că în urma bombardamentelor Forțelor Armate ale Ucrainei , acoperișul clădirii speciale nr. 1, în care se depozitează combustibil nuclear, a fost spart.

image

UPDATE 02.24 În sud, rușii continuă operațiunile de luptă la nivel tactic

După cum raportează Comandamentul Operațional „Sud” pe rețeaua de socializare Facebook , situația din zona operațională este constant tensionată, inamicul continuând operațiunile de luptă la nivel tactic și încearcând să rotească unitățile.

Ocupanții ruși fac demonstrații de forță cu ajutorul aviației; în timpul zilei au atacat pozițiile ucrainene de 5 ori, dar nu a avut succes.

În schimb, noaptea trecută, unitățile noastre de artilerie au lovit 13 puncte de control inamice în districtele Herson, Beryslav și Kakhovsky”, se subliniază în mesaj.

În special, pozițiile de apărare aeriană ale inamicului au fost atacate cu șase lovituri aeriene folosind diferite mijloace de atac aerian.

În același timp, forțele de ocupație au atacat aseară districtele Nikopol și Kryvorizka. Ocupanții au vizat comunitatea Nikopol, Marganets și Chervonogrigorivska, dar oamenii nu au fost răniți.

În Chervonogrihorivka, au fost avariate peste zece case, o biserică, o întreprindere, linii electrice și conducte de gaz. Dimineața, zona industrială Marganeț a fost atacată cu rachete „Grad”. Nu au fost victime. În districtul Kryvorizka, inamicul a lovit comunitatea Zelenodol cu foc. Fără victime sau distrugeri." , - se arată în rezumat.

Dimineața, infrastructura portuară din districtul Mykolaiv a fost bombardată de inamic cu artilerie grea. Nu s-au înregistrat victime. Bombardarea masivă în timpul zilei a Mykolaivului cu șaisprezece rachete antiaeriene S-300 a dus la numeroase distrugeri și pagube în locuințele private, blocuri și obiective de infrastructură de transport. Doi civili au fost uciși și 24 au fost răniți”, subliniază mesajul.

Tot seara două rachete similare au atacat districtul Bashtan. Ca urmare a exploziei rachetelor, sunt avariate case particulare, nu au fost însă victime.

Unitățile de rachete și artilerie, continuând să-și îndeplinească sarcinile de luptă, au crescut pierderile inamicului pentru ziua de ieri cu 82 de lansatoare de rachete și 30 de alte echipamente militare, inclusiv un sistem de rachete antiaeriene S-300, 2 tancuri T-72, 11 obuziere Msta-B, 3 sisteme de rachete „Grad” și Uragan”, un sistem de aruncător de flăcări, greu „Sontsepiok”, o instalație de artilerie autopropulsată „Hyacinth-S”, o instalație de artilerie și mortiere autopropulsată „Nona-S” și mobilă de 120 mm de mortiere, obuziere autopropulsate „Akatsiya” și „Msta-S” „, o rachetă ghidată antitanc, 6 unități de vehicule blindate și 3 depozite de muniții în zona Beryslava, Visokopill, Antonivka”, subliniază mesajul.

În plus, trecerea pe care o făcea inamicul peste Nipro, lângă satul Lviv, a fost distrusă. Pierderile finale ale inamicului sunt investigate.

UPDATE 00.31 La Mariupol, partizanii au aruncat în aer o patrulă a ocupanților: i-au ademenit cu minciuni despre „azovieni”.

În Mariupolul ocupat, partizanii ucraineni au aruncat în aer o patrulă de invadatori ruși, a transmis Petro Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, pe canalul său de Telegram. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 2:00 în zona St. Kotsyubynskogo, 5. Mișcarea de rezistență i-a informat pe ruși că militari din regimentul ucrainean „Azov” s-ar fi ascuns la această adresă.

"Rezultatul este un ocupant minus un picior și în spitalul din Donețk. Un ocupant cântă cu Kobzon", a spus Andriușcenko.

Anterior, agenția ucraineană de știri UNIAN a transmis că la Mariupol, partizanii ucraineni au ars un depozit cu proprietăți jefuite ale locuitorilor orașului ocupat, iar mai înainte, în orașul Melitopol din regiunea Zaporijia, partizanii au aruncat în aer sediul ocupanților ruși în pregătirea pseudo-referendumului.

Tot în Melitopol, partizanii au tăiat gâtul unui soldat al armatei ruse care acostase o fată minoră.

ȘTIRE INIȚIALĂ Casa Albă consideră că Ucraina a afectat deja potențialul militar al Rusiei.

Coordonatorul pentru afaceri publice al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a declarat pentru CNN că, „indiferent de durata și amploarea contraofensivei, ucrainenii au afectat deja potențialul militar al Rusiei”.

Pentru că rușii au fost nevoiți să scoată resurse din est pur și simplu din cauza rapoartelor că ucrainenii ar putea ataca mai mult în sud. Și astfel au fost nevoiți să epuizeze anumite unități în anumite zone din estul Donbasului pentru a răspunde la ceea ce ei au văzut în mod clar ca o amenințare. a unei contraofensive.” a spus Kirby.

El a menționat că Rusia încă mai are „probleme cu personalul” în Ucraina, motiv pentru care încearcă să extindă recrutarea de militari în interiorul țării și să „atragă” unii dintre recruți și militari contractuali în serviciu, dincolo de termenele stabilite.

Ei se confruntă cu probleme de resurse umane – probleme de resurse umane care nu sunt atenuate de modul în care trebuie să răspundă la rapoartele unei potențiale contraofensive ucrainene”, a menționat Kirby. El a mai spus că „ideea de a trece la ofensivă nu este nouă pentru ucraineni”, deoarece forțele ucrainene au luptat cu forțele ruse în primele luni ale războiului.

Ieri, șeful Centrului de Presă Coordonat Unit al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Nataliya Humenyuk, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au început acțiuni ofensive în multe zone din sud.

Potrivit CNN, armata ucraineană a eliberat patru sate de lângă Herson de invadatorii ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990